zondag 7 december 2008

Afsluiting


Bij de afsluitende 23 Dingen-bijeenkomst op de OBD bleken er toch wel héél veel collega's uit de provincie mee bezig geweest de laatste tijd. Marina Noordegraaf (digitaal informatiespecialist) liet enkele fantasierijke voorbeelden zien van collegabloggers en voorzag deze van commentaar. Zij presenteerde de ochtend enthousiast en zorgde af en toe nog voor leerzame momenten. Op intranet van de OBD staat een vrij volledig verslag van de bijeenkomst, waar ik eigenlijk weinig aan toe kan voegen. In groepen werd een opdracht gedaan rond 2.0-ontwikkelingen in de bibliotheek, hoe je hier mee verder kunt. Ik zat in het groepje "Video". In onze bibliotheek hangen mooie grote tv-schermen die creatiever gebruikt kunnen worden dan nu het geval is. Dat is wel iets om de komende tijd mee aan de slag te gaan.
Wát we verder ook gaan doen met alle toepassingen van deze cursus: iedereen was ervan overtuigd dat de factor "tijd" een belangrijke valkuil is. Je wilt namelijk wel kwaliteit leveren, en dat kost nu eenmaal veel tijd en deskundig personeel. Het management moet zorgen voor de juiste faciliteiten. Dit zijn geen dingen (!) om er zomaar eventjes bij te doen!
Het was een fijne afsluiting van de 23 Dingen-cursus, met bijpassende gebakjes voor het feestelijke gevoel, en voor de meeste aanwezigen het felbegeerde certificaat, maar het wil niet zeggen dat het nu echt afgelopen is. Ik ga er in ieder geval mee door en ik hoop velen met mij!


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een mooi en helder verslag heb je gemaakt. En inderdaad een mooi verslag van de afsluiting 23 dingen op intranet van de OBD.

Steenbreek zei

Hallo Pippi Langkous!
Wat leuk dat jij de oerpolder zo'n mooi boek vond.
Het gaat nl. over de plek waar ik geboren ben: it Heidenskip.
Ook mijn familie komt er in voor, en veel voor mij bekende namen.
De schrijver is heel lang bezig geweest met onderzoek en heeft met veel mensen uit het dorp gepraat voor het boek er kwam.
Dus vond ik het heel grappig dat je net dat boek er uit pikte!

Jan te Bokkel zei

Tijd voor deze dingen vinden, dat is en blijft een uitdaging!

nikkie's blog zei

Wanneer ga je verder met je Blog? Volgens mij heb jij nog wel genoeg stof om nog Ding 24, 25, 26 etc. toe te gaan voegen! Ik hou je in de gaten Pippi!!!